نامه ۸۰۰ استاد حوزه علمیه به رییس جمهور درباره لزوم حکمرانی قانونمند فضای مجازی
ارتباط فردا: ۸۰۰ نفر از اساتید حوزههای علمیه کشور، در نامهای به ریاست جمهور، ضمن حمایت از مواضع مقام معظم رهبری و نامه بیش از دو هزار استاد دانشگاه درباره فضای مجازی، خواستار حکمرانی قانونمند در فضای مجازی و رفع سلطه سایبری دشمنان، با هدف جلوگیری از آسیبهای گسترده از جمله برخی آسیبهای اقتصادی ناشی از فضای مجازی غیراستاندارد شدند.
نویسندگان نامه، با بیان نقش و جایگاه مهم فضای سایبر در پیشرفت کشورها، به وضعیت اسفبار فضای مجازی ایران پرداخته، نوشتهاند: «با وجود ظرفیتهای فراوان داخلی در ایران برای پیشرفت در زمینه فضای مجازی و حل مشکلات گوناگون کشور از این طریق، متأسفانه، عدم اعمال حاکمیت در این عرصه، آسیبهای زیادی را در زمینههای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی کشور ایجاد کرده است».
اساتید حوزههای علمیه هشدار دادهاند، در صورت عدم رفع سلطه سایبری دشمنان، «علاوه بر گسترش عقبماندگی و وابستگی فضای مجازی کشور، دشمنان از استعمار سایبری موجود، بیش از پیش برای ضربهزدن به میهن عزیزمان در ابعاد گوناگون استفاده خواهند کرد».
متن نامه به شرح زیر است:
باسمه تعالی
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان (دامت توفیقاته)
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
ضمن تقدیر از تلاشهای جنابعالی و دیگر مسئولان محترم دولت چهاردهم، همانگونه که مستحضرید، مسأله حکمرانی بر فضای مجازی از مهمترین نکاتی بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار با هیأت دولت چهاردهم به صراحت مطرح کردند. بسیاری از نخبگان کشور نیز نسبت به عدم انجام وظایف حاکمیتی در این عرصه اظهار نگرانی کردهاند؛ چنانکه اخیراً بیش از ۲۰۰۰ نفر از اساتید دانشگاه، در نامهای به سران قوا و اعضای شورای عالی فضای مجازی، خواستار توجه ویژه به حکمرانی مجازی شدند.
تردیدی نیست فضای سایبر از حوزههای بسیار مهم برای پیشرفت کشورها به شمار میرود و آینده هر کشور در گرو نوع مواجهه با این عرصه حیاتی است. با وجود ظرفیتهای فراوان داخلی در ایران برای پیشرفت در زمینه فضای مجازی و حل مشکلات گوناگون کشور از این طریق، متأسفانه، عدم اعمال حاکمیت در این عرصه، آسیبهای زیادی را در زمینههای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی کشور ایجاد کرده است؛ چنانکه برخی مدیران عالی اقتصادی کشور، بخشی از بیثباتی اقتصادی کشور و بازار ارز را ناشی از عدم مدیریت و حکمرانی بر فضای رسانهای و مجازی کشور دانستهاند. این در حالی است که کشورهایی نظیر چین و آمریکا، برای حفظ استقلال، تحصیل منافع ملی و جلوگیری از تبعات سو، فضای مجازی خود را قاعدهمند کرده و با وضع قوانین جدی و بازدارنده، این فضا را به نفع ارزشها و منافع ملی خود مدیریت کردهاند.
جناب دکتر پزشکیان! با توجه به دو رویکرد و شعار مهم جنابعالی در دوره تبلیغات ریاست جمهوری و پس از آن، مبنی بر “پیگیری سیاستهای اعلامی مقام معظم رهبری” و نیز “توجه به نظرات نخبگان و استفاده از آنها”، اساتید حوزههای علمیه کشور، ضمن اعلام حمایت از نامه اخیر بیش از دو هزار نفر از اساتید دانشگاه درباره لزوم حکمرانی فضای مجازی، انتظار دارند دولت محترم نسبت به توسعه رویکرد حاکمیتی و قانونمحور در عرصه بسیار مهم و حیاتی فضای مجازی اقدام نماید تا شاهد فضایی ایمن و پاک باشیم؛ فضایی که با تضمین استقلال و امنیت ایران، در شکلگیری اقتصاد پایدار نقشآفرین بوده، زمینهساز تقویت هویت ملی و پیشرفت حقیقی کشور شود؛ در غیر اینصورت، علاوه بر گسترش عقبماندگی و وابستگی فضای مجازی کشور، دشمنان از استعمار سایبری موجود، بیش از پیش برای ضربهزدن به میهن عزیزمان در ابعاد گوناگون استفاده خواهند کرد.