دبیرخانه «برای باغات شیراز» راهاندازی شد
سیدابراهیم حسینی امروز، ۱۱ دیماه در نشست خبری با اصحاب رسانه با موضوع «برای باغات شیراز» و مصوبهای که در دوره ششم با هدف حفظ و نگهداری باغات شیراز و گسترش فضای یک دبیرخانه برپا شده است، گفت: در طی ۳ هفته گذشته طرح «برای باغات شیراز» بررسی شده و بنا به اعتراف اساتیدی که سند را دیدهاند، سندی کاربردی و بینظیر است.
وی ادامه داد: سند «برای باغات شیراز» میگوید، شیراز؛ شیراز است و نباید با استانهای دیگر مقایسه شود، چون از شیراز انتظارات متفاوتی میرود و این شهر سرمایههای بینظیری دارد.
حسینی با بیان اینکه داشتهها و سرمایههای ویژه شیراز، این شهر را ممتاز میکند، گفت: برای حفظ و ارتقای سرمایههای شیراز باید تلاش کرد.
وی اظهار کرد: تغییر کاربریهای باغات سخت و جریمهها سنگین شده، و تعصب به روی باغهای یک و ۲ افزایش داشته و البته سرمایه گردشگری در حوزه باغات افزوده شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: برای اینکه مسئولان حساسیت به خرج دهند و مردم برای حفظ سرمایههای شیراز پای کار بیایند، نیازمند به تعریف یک سلسله فعالیت فرهنگی بودیم، اما ساماندهی و به میدان آوردن شخصیتهای فرهنگی – هنری نیاز به دبیرخانه ویژه و دائمی داشت و باغات شیراز فرصت خوبی برای ارائه برنامههای فرهنگی – هنری و حساسیت مردم ایجاد میکند.
حسینی اظهار کرد: با ایجاد دبیرخانه دائمی و اجرای رویدادهای فرهنگی و هنری با محوریت باغات قصردشت، اصل موضوع باغات را پیش چشم مردم میآوریم و حفظ و نگهداری این سرمایه برای مردم مهم میشود.
معاون فرهنگی شهردار شیراز نیز در این نشست بیان کرد: در موضوع گردشگری حوزه باغات شیراز، از یک سال گذشته طرحی با عنوان «خنکای شیراز» شروع شد و با توجه به ظرفیت گردشگری بینظیر باغات و کوچه باغهای شیراز برآن شدیم که از این ظرفیت استفاده شده و در و دیوارهای باغها بازآفرینی شود.
محمدعلی چوبینی با بیان اینکه میتوان جشنوارهها و رویدادهای فرهنگی و هنری را در باغات شیراز برگزار کرد، گفت: تصمیم برآن شد که دسترسی به باغات با دوچرخه و پیادهروی و … باشد و رفت و آمد خودرو به حداقل برسد است.
چوبینی با بیان اینکه فرصتهای موجود در شیراز آنقدر زیاد است که تبدیل به تهدید شده اظهار امیدواری کرد که در سالهای آینده، شیراز را به اسم شهر رویدادها بشناسند.
رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر شیراز نیز در ادامه این نشست با اشاره به اینکه شهرهای بزرگ دنیا را به اسم رویدادهای آن شهر میشناسند، گفت: شیراز شادابی، زیبایی و هوای پاک خود را مدیون باغات است.
علیرضا اسکندری با طرح این سؤال که برای باغات شیراز جز ممنوعیتها و سختگیریهایی که بعضاً چندان موفق نبوده است، چه کردیم؟ گفت: قوانین سختگیرانه و ممنوعیتها وضعیت خوشایندی ایجاد نمیکند و سرمایه بزرگ و ظرفیت عظیم باغات شیراز مانند آب درون ظرف شکسته به مرور از بین میرود.
وی با بیان اینکه میتوان برای حفظ و حراست از باغات شیراز و خصوصاً قصردشت رویدادهای فرهنگی و هنری را در این محور برگزار کرد، گفت: باید هنرمندان را به سمت باغات بکشانیم تا پای مردم به واسطه علاقه به هنرمندان به باغات باز شود.
اسکندری افزود: باید زیر ساختهای حوزه گردشگری فراهم شود تا هم مردم از باغات استفاده کنند و مسیر گردشگری سبز ایجاد شود و هم منابع اقتصادی و محل درآمدی برای باغداران ایجاد شده و باعث ایجاد انگیزه برای صاحبان باغ شود.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز مطالبه تصریح کرد: با برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری در باغات حساسیت مردم نسبت به این زیستبوم زیاد شده و برای حفظ و نگهداری باغات مطالبهگری میکنند. در همین راستا برای طرح «برای باغات شیراز» هماهنگیهایی صورت گرفته و دبیرخانه دائمی ایجاد میشود.
وی ادامه داد: با برگزاری رویدادها در دل باغات شیراز، شهر شیراز در مسیر گردشگری سبز قرار خواهد گرفت و میزبان گردشگران داخلی و خارجی خواهد شد.
ارتباط فردا: در پایان این نشست از پوستر جشنواره فرهنگی شیراز رونمایی شد.
انتهای پیام