ایسنا+ > رسانه دیگر

این خانه رویـــــــای ایـــلان ماســـک است



ارتباط فردا: ایران نوشت: ایلان ماسک در توئیت خود نوشته است که تا اوایل دهه ۲۰۳۰ مأموریت خود را برای انتقال انسان به دنیای جدید (مریخ) به‌عنوان مستعمره تازه بشر آغاز خواهد کرد. این میلیاردر دنیای فناوری که نامش با پروژه‌های جاه‌طلبانه گره خورده، معتقد است زمانی که بشر در سیاره سرخ مستعمره‌ای ایجاد کند، مریخ به یک «دنیای جدید» برای زمینی‌ها تبدیل خواهد شد.
 
چرا مریخ؟

اما چرا ایلان ماسک تا این حد از مریخ سخن می‌گوید و بر آن سرمایه‌گذاری می‌کند؟ در پاسخ باید گفت که ماسک معتقد است برای بقای بشر، انسان‌ها باید به یک گونه‌ چندسیاره‌ای تبدیل شوند. وی مریخ را بهترین گزینه در این زمینه می‌داند، چراکه از نظر فاصله، نزدیک‌ترین سیاره به زمین به شمار می‌رود. ماسک مدت‌هاست که مریخ را یک «طرح پشتیبان» برای زندگی انسان معرفی کرده و توجه به این سیاره را برای بقای نسل بشر حیاتی می‌داند. از نظر ماسک، زمین در آینده با مشکلات بسیاری مواجه خواهد شد و وجود یک سیاره دیگر برای زیست انسان‌ها ضروری است.
 
بشر چگونه به مریخ می‌رسد؟

مالک تسلا در طرح‌های پیشنهادی خود برای سفر به مریخ، از موشک استارشیپ توسعه‌یافته اسپیس ایکس که قادر است همزمان ۱۰۰ مسافر را به فضا حمل کند، سخن گفته است. در طرح پیشنهادی وی طی دو سال آینده، اسپیس ایکس در ۵ مأموریت بدون سرنشین، منابع حیاتی (آب، اکسیژن، سوخت و تجهیزات آزمایشی) را برای زندگی جدید انسان به مریخ خواهد برد. همچنین طی برنامه‌ریزی‌های انجام شده، اولین مأموریت سرنشین‌دار در اوایل دهه ۲۰۳۰ انجام خواهد شد. این سرمایه‌گذار ادعا کرده است که قصد دارد از منابع سیاره مریخ برای ایجاد زیرساخت‌های سکونتگاهی بشر و خانه‌های مریخی استفاده کند تا باعث کاهش وابستگی به زمین در این بخش شود.
 
تیغ انتقاد بر گردن ماسک

همان‌طور که انتظار می‌رفت، همه محققان به اندازه ایلان ماسک خوشبین نیستند. یکی از مخالفان طرح‌های این میلیاردر دنیای فناوری، «نیل دگراس تایسون»، اخترشناس و فیزیکدان است که قابلیت اجرای پروژه‌های ماسک را زیر سؤال برده است. وی اجرای پروژه‌های فضایی وی را غیرممکن می‌داند.
ماسک منتقدان دیگری هم دارد، اما به نظر می‌رسد این فعال موفق حوزه فناوری همچنان بر اجرای پروژه‌های خود تأکید دارد تا جایی که در صفحه توئیتر خود تصاویری از دهانه آتش‌فشان «گیل» را بازنشر کرده که توسط مریخ‌نورد کنجکاوی گرفته شده است. وی با انتشار این عکس نوشته است: «دنیای جدید».
«دنیای جدید»، عنوانی است که با کشف قاره امریکا به این قاره نسبت داده شد. در آن زمان، جهان شناخته‌شده یا «جهان قدیم» تنها شامل قاره‌های آسیا، اروپا و آفریقا بود و امریکا جهان جدید تلقی شد. این روزها هم طبق نظر ایلان ماسک، کره زمین به «جهان قدیم» تبدیل می‌شود و مریخ «جهان جدید» بشر خواهد بود. به عقیده وی، منتقدان درکی از پروژه او ندارند، اما دستیابی به پایگاهی در مریخ برای جلوگیری از انقراض بشر و بقای انسان، یک هوشیاری حیاتی خواهد بود. ماسک، توجه به استقرار در سیاره سرخ را چیزی بیش از یک رؤیا می‌داند و معتقد است که این امر، یک ضرورت برای بشر است. البته این تازه آغاز ماجراست و «ایلان ماسک» قصد دارد سیاره سرخ را به یک مرکز پررونق برای تمدن بشری تبدیل کند.
 
ساخت هتل در سیاره سرخ

ماسک تا آنجا برای زندگی بشر در مریخ جدی است که بارها از تلاش برای ساخت یک هتل برای ساکنان جدید مریخ خبر داده است.
در اولین نگاه، این ایده ایلان ماسک بیشتر شبیه یک داستان علمی‌- تخیلی به نظر می‌رسد اما ماسک بر این تصمیم خود پایدار است و در تدارک ساخت این هتل در مریخ است.به گفته کارشناسان فضایی، سطح مریخ عاری از هرگونه حیات و کاملاً متروک است.
از سوی دیگر، تشعشعات سطحی کیهانی روی این سیاره ۴۰ برابر بیشتر از زمین است و اگر قرار باشد زمانی، یک هتل در مریخ ساخته شود، باید کاملاً در برابر تـــشــعشعات کیهانی عایق باشد.
 

یک شهر مریخی

بنا بر اسنادی که وجود دارد، به نظر می‌رسد ماسک ۵۳ ساله به کارمندان اسپیس ایکس دستور داده تا به طراحی جزئیات یک شهر مریخی بپردازند. در حال حاضر نیز اعضای این تیم در حال طراحی نقشه‌هایی برای ساخت زیستگاه‌های گنبدی کوچکی همچون هتل روی سطح مریخ هستند؛ کارشناسان دیگری نیز به طراحی لباس‌های فضایی برای مبارزه با محیط سخت مریخ مشغولند و تیم پزشکی هم درباره اینکه آیا انسان‌ها می‌توانند در مریخ بچه‌دار شوند یا خیر، درحال تحقیق هستند.
درحالی که ماسک در سال ۲۰۱۶ میلادی عنوان کرده بود یک برنامه‌ریزی دقیق برای زندگی بشر روی سیاره سرخ ممکن است بین ۴۰ تا ۱۰۰ سال طول بکشد، اما در آوریل ۲۰۲۴ به کارکنان اسپیس ایکس گفته است که امید دارد ظرف۲۰ سال دیگر یک میلیون نفر در مریخ ساکن شوند؛ موضوعی که ظاهراً حکایت از پیشرفت‌های چشمگیر و محرمانه طرح‌های وی دارد.
 
اقامت ۵ میلیون دلاری در هتل مریخی

با توجه به هزینه بالای ساخت هتل مریخ، قطعاً مسافران سیاره سرخ حداقل در گام اول، باید جیبی پرپول داشته باشند و شایعاتی که به گوش می‌رسد حکایت از این دارد که هزینه هر شب اقامت در این هتل، حدود ۵ میلیون دلار خواهد بود.
البته هنوز این ارقام از سوی ایلان ماسک تأیید رسمی‌نشده است. به هرحال تمایل ماسک به ایده ایجاد تمدن در مریخ آن‌قدر قوی است که تقریباً تمام تلاش‌های تجاری‌ خود در زمین را در این راستا پیاده‌سازی می‌کند و حتی چندی پیش گفته بود که قصد دارد پایان عمرش را در مریخ بگذراند و در این سیاره سرخ و باشکوه بمیرد.

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا